Nieuw!!!   De uitgestelde expositie ‘LekArt 1990-2020: Toen en nu’      Zie 'Exposities'

Mirjam Beuker (1952) maakt beelden van keramiek en brons die zich kenmerken door verstilling. Geboeid door mensen, hun relaties en emoties, ontstaan beelden die soms verhalend en dan weer symbolisch zijn. Mirjam maakt nu en dan ook beelden in opdracht. De laatste jaren zijn ook beelden ontstaan op het raakvlak van kunst en spiritualiteit, meestal naar aanleiding van een gedicht of thema.

Mirjam volgde de opleiding Grafische Vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (Den Haag 1971-1976) en heeft ruim 7 jaar in de reclamewereld gewerkt. Vanaf 1982 kwam er een ommezwaai naar ruimtelijk werk: lessen bij keramiste José van der Valk en later bij beeldhouwer Wout Maters waar de eerste bronzen beelden ontstonden. Sinds 1990 zelfstandig werkzaam als beeldend kunstenaar en docent keramiek/boetseren in Culemborg.

In 1996 de publieksprijs gekregen n.a.v. het thema 'boek' tijdens kunstmanifestatie Lek-Art te Culemborg (kunstreis naar Rome). In 2016 te zien in een uitzending op TV Gelderland. Werkend lid van kunstenaarsvereniging Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst in Utrecht.